Dia mundial de la lluita contra la sida

L’1 de desembre de cada any, el món commemora el Dia Mundial de la Sida. El món s’uneix per a fer costat a les persones que conviuen amb el VIH i per a recordar a les que han mort per malalties relacionades amb la sida.

Les desigualtats que perpetuen la pandèmia de sida no són inevitables; per descomptat que podem abordar-les. En aquest Dia Mundial de la Sida, avui 1 de desembre, instem a tots i cadascun de nosaltres a abordar les desigualtats que estan frenant el progrés per a posar fi a la sida.

El lema “Igualtat ja” és una anomenada a l’acció, l’objectiu últim de la qual és promoure que tots ens posem a treballar en totes aquelles mesures pràctiques que s’ha demostrat que són necessàries per a tractar les disparitats i ajudaran a acabar amb la sida.

Les noves dades de ONUSIDA sobre la resposta mundial al VIH revelen que durant els dos últims anys del COVID-19 i altres crisis mundials, el progrés contra la pandèmia del VIH ha patit una reculada; els recursos s’han reduït i, com a resultat, hi ha milions de vides en risc.

Queden tan sols vuit anys per a aconseguir l’objectiu de 2030 de posar fi a la sida com a amenaça per a la salut mundial. Les desigualtats econòmiques, socials, culturals i legals han d’atallar-se amb urgència. En una pandèmia, la falta d’equitat no fa sinó exacerbar el perill per a tots. Per a acabar amb la sida, és necessari plantar cara a les desigualtats que l’aguditzen. Els líders mundials han d’actuar amb un lideratge audaç i responsable. Així mateix, tots nosaltres, des de tots els racons del món, hem de fer tot el possible per a ajudar també a encarar les desigualtats.

Més informació del Dia Mundial de la Sida 2022 en la pàgina de ONUSIDA.

 

Taules informatives a la Casa de l’Alumne.

Dijous 1 de desembre, de 10.00 a 14.00 hores per Col·lectiu Lambda

Divendres 2 de desembre, de 09.00 a 14.00 hores per LORSA AVEM